Hyviä, että huonoja uutisia! Hyvänä uutisena voidaan pitää, että käyttöveden juoksutus on selkeästi vähentynyt ja kiinteistöjen antamat kulutuslukemat lähestyvät Kustavin kunnan ilmoittamaa kulutusta. Vuodot ovat tiedossamme kummankin eli Vuosnaisten vesijohtolaitoksen, sekä Rauhalantien liittymistä ja niihin on myös puututtu. Rauhalantien pitkäaikainen 0,20 m3/h ”vuoto” yllättäen 2.1.2024 tyrehtynyt ja linjan kulutus 6-10 m3/vrk pienentynyt 3.1.2024- eteenpäin 1-2 m3/vrk eli merkittävää edistystä!

Huonona uutisena voidaan pitää, että edelleen jätetään kulutukset ja mittarin sarjanumerot ilmoittamatta aivan liian usein. Vesimittarin vaihto voidaan toki tehdä itsekin, mutta vanha mittari pitää luovuttaa vesiosuuskunnalle kun uuden saa tilalle. Siis sitä ei saa hävittää ennen kun ilmoitettu kulutuslukema ja sarjanumero! Kumpaankin asiaan tullaan puuttumaan jatkossa ja maksumiehenä toimii liittymän omistaja!

Kummassakaan vesijohtolinjassa käyttäjien ilmoitukset eivät kata Kustavin kunnan kulutusmittausta eli mittarien ohijuoksutusta tapahtuu ja siihen on jo puututtu ja tullaan selvittämään syy perusteellisesti. Vuoden 2023 kulutus Rauhalan linjassa Kustavin kunnan mukaan 3768 m3/v ja kiinteistöjen ilmoitukset 1954 m3/v. Eli 1815 m3/v vähemmän kun todellinen kulutus? Emme tällaista voi hyväksy vaikka vuoden 2022 laskutuksesta selkeä parannus.

Vuosnaisten vesilaitoksen linjassa Kustavin kunnan mukaan 1431 m3/v ja kiinteistöjen ilmoitusten mukaan 1010 m3/v. Eli 421 m3/v vähemmän kun todellinen kulutus? Emme tällaistakaan voi hyväksy vaikka vuoden 2022 laskutuksesta selkeä parannus täälläkin.

Em. tilanne voi jonkin verran vielä muuttua kummankin linjan osalta paremmaksi kun kaikki yli 20 kiinteistöä jotka eivät vielä ilmoittaneet hoitavat asiansa kuntoon.

Pvvok:n hallitus tulee käsittelemään asian ja tekemään päätöksen miten ilmoittamaton osa vedestä laskutetaan. Esitys lähtee siitä, että kumpikin vesilinja vastaa omasta ohijuoksutuksestaan eli lasku ohi juoksutuksesta jaetaan liittymien lukumäärällä. Tästä annetaan ohjeet tilitoimistollemme. Emme voi vesilaskuun käyttää muille momenteille tarkoitettuja varoja kuten viime vuonna teimme. Tämä ei ole kenenkään omistajajäsenen etu!

Juhani Helminen pvvok:n hallituksen pj.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *