Varmasti suurimmalle osalle jäsenistöämme on epäselvää mitä ”nettikokous” käytännössä tarkoittaa? Kuvaan sitä lyhyesti.

  1. Pöytäkirja-aihio tehdään valmiiksi ESITYSLISTAN muodossa joka lähetetään kaikille hallituksen jäsenille samanaikaisesti.

2. ESITYSLISTAAN on pj/hallituksen jäsenet (halutessaan) asettaneet hallituksen kokouksen käsiteltäväksi/päätettäväksi haluamiaan asioita.

3. ESITYSLISTAAN on asioiden käsittelyn vuoksi tehty päätösesitykset (Esitys/Päätös:) joita voi kannattaa, tehdä oma esitys tai esittää eriävä mielipide.

4. ESITYSLISTAAN ei esityksessä määrätyn ajan sisällä saa lisätä asiakohtia vaan ainostaan kommentoida esityksiä. Merkityn sulkeutumisajan jälkeen ESITYSLISTA muuttuu hallituksen pöytäkirjaksi ja pj. lähettää sen kaikille yhtäaikaisesti sähköpostilla. Päätökset syntyvät automaattisesti enemmistöpäätöksinä, mutta eriävät mielipiteet kirjautuvat myös.

5. Nk. arkistoitava HK:n numeroitu pöytäkirja allekirjoitetaan myöhemmin sopivana ajankohtana ja mapitetaan.

Hyödyt:

a. Järjestelämä antaa kaikille hallituksen jäsenille yhtäläisen mahdollisuuden osallistua päätöksentekoon ja käyttää omia kontaktejaan päätettävänä olevien asioiden selvittämiseen.

b. Etäisyydet ja kiireisyys ei rajoita asioiden hoitoa vaan jokainen voi itselleen sopivana ajankohtana perehtyä päätettävänä oleviin asioihin ja ilmoittaa todistettavalla tavalla kantansa.

c. Ei tarvitse uhrata aikaa face to face kokouksiin jossa esityslistan asioissa pysyminen tuottaa kovasti vaikeuksia varsinkin henkilöillä, jotka eivät halua nimeään esityksiinsä liittää. Tämä kuitenkin kuuluu tehdä koska omissa asioissaan esim äänestäminen ei ole sallittua. Tämä jääviyskysymys helposti uhohtuu kun omista eduista kysymys!

d. Melkoiset kustannussäästöt niin hallituksen jäsenille kun vesiosuuskunnalle. Ei kokouspalkkioita ei matkakorvauksia. Tosin ei matkakorvauksi niin paljon kukaan ole esittänytkään. Kokouspalkkiot/matkakorvaukset ovat iso kulu jos hallituksen jäsenet toimisivat kuten vuosikokous on asiasta päättänyt. Eli pj. 100 €/kokous ja jäsenet 30 €/kokous + matkakorvaukset jotka voivat muodostua tosi suuriksi koska hallituksen 7 jäsentä voivat olla eri puolelta Suomea.

e. Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä jokaisesta kokouksesta jää kirjalliset tallenteet. Tämä ohjaa päätöksentekoa oikealla tavalla eli pysymään koko vesiosuuskunnan yhteistä etua valvovalla toimintalinjalla. Ei sulle mulle jakoja!

f. Ei postitusta, eikä kuluja.

g. Osottautunut erittäin joustavaksi ja toimivaksi käytännössä!

Haitat:

a. Edellyttää hallituksen jäseneltä netin käyttöä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *