Pvvok:n vesilaskutuksessa on vuosia ilmennyt liikaa eroa Kustavin kunnan mittaaman veden ja vesiosuuskunnan käyttäjien ilmoittamassa määrässä. Vuoden 2022 osalta ero oli järkyttävä ja se ei selity pvvok:n vastuualueella tapahtuneista vuodoista vaan kiinteistöillä tai luvattomasta ohi mittarin käytetystä vedestä. Esim. Vuosnaisten vesilaitokselta lähtevässä linjassamme ei vuotoja ole esiintynyt ko. vuotena, mutta n. 1000 m3 ja yli Raualan linjassa 2000 m3 vähemmän ilmoitettu kun Kustavin kunta mitannut asemalta lähteneen veden määrästä? Rauhalantien linjasta vielä hurjempi ero selittyy pieneltä osaltaan vuodoista joita ko. ajanjaksolla linjassa esiintynyt. Tähän jatkossa puututaan ja luvaton ohi mittaria tai ilman mittaria veden käytöstä tulee ikäviä seuraamuksia. Nämä tapaukset tullaan selvittämään ja tarkoittaa, että kiinteistöillänne voi liikkua PVVOK:n hallituksen valtuuttamat tarkastusta suorittavat henkilöt.

Tämä tapahtuu Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan sääntöjen mukaan eli:

10 § Jäsenen velvollisuudet kohta 5) sallimaan, että hallitus tai sen valtuuttama henkilö tarkastaa vesijohtoverkostoon liitetyt johdot.

Tämä on välttämätöntä jotta ensinnäkin voimme selvittää vuotojen aiheuttajat ja tehdä ohijuoksutuksesta lopun. Kiinteistön haltian on ehdottomasti heti vuodon havaitessaan ilmoitettava siitä pvvok:lle tai ainakin Kustavin kunnan päivystävälle huoltomiehelle. Ilmoituksen laiminlyönti johtaa kiinteistön korvausvelvolliseksi kaikista kustannuksista mitä vuodon selvittämisestä on muodostunut. Mikäli vuoto ei ole tapahtunut mittarin kautta niin vesiosuuskunta tekee vuodosta arviolaskutuksen, johon meillä on etälukulaitteiden kautta hyvät mahdollisuudet.

Näiden asioiden on oltava kunnossa jos aiomme tosissamme pyrkiä liittymään Kustavin kunnan vesilaitokseen ja sehän on tavoitteemme. Siivotkaamme ensin oma pihamme näistä rasitteista! Tuskin kukaan meistä jäsenistä/omistajista on halukas maksamaan toisten epärehellisyydestä lisämaksuja, mutta niitä tulee pakosta ellei ongelmaa saada hoidettua. Eli ilmoittakaa havainnoista kun jotain häiriöitä havaitsette välittömästi ellette itse halua ylimääräistä maksaa. Vuotojen etsintä on esim. liukkaalla kelillä erittäin tapaturma-altista työtä ja vaatii myös paikallistuntemusta. Ilmaiseksi sitä ei enää tehdä kuten aiemmin se on jokaisen hyvä tietää. Hyvää Joulunalusta kaikille!

Juhani Helminen

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *