Kevät ei saa yllättää!

Kevät ei saa yllättää!

Mökkisesonki alkaa ja tuo yleensä aina joitain yllätyksiä talven jäljiltä. Usein nämä ikävät yllätykset koskevat vesijohtoja vaikka kuinka on pyrkinyt huomioimaan asiat kun mökin talviteloille asettanut.

Varsinkin kesävesilinjoissa veden käyttöönotossa muistettava seuraavat asiat:

  1. Linja on ollut pitkään käyttämättä ja vesi seissyt putkessa ehkä kuukausia. Tämän vuoksi kannattaa ensin ottaa tynnyriin tai muihin astioihin vettä esim. saunomiseen tai vaikka suorittaa joitain pesutoimia alkajaiseksi. Näin saadaan hyväksikäytetty pitkään putkistossa maannut vesi jossa varmuudella haju-/makuhaittoja. Mittarin ohijuoksutus on ehdottomasti kielletty!
  2. Pienetkin vuodot tulee korjata sillä nykyisellä etäluku järjestelmällä ne havaitaan ja aiheuttavat etsinnän. Mikäli ne löytyvät kiinteistön vastuualueelta eli kiinteistösulun jälkeiseltä osalta lasku lankeaa kiinteistön omistajan maksettavaksi.
  3. Nk. kesävesilinjat tullaan varustamaan vesimittareilla. Mittarit tullaan asentamaan linjasulun jälkeen eli linjan alkuun. Näin voidaan valvoa helposti pitkien linjojen mahdollisia vuototiloja ja vedenkäyttöä.
  4. Käyttöveden haju-, väri- ja makuhaitoista on aina ilmoitettava välittömästi vesiosuuskunnalle ja sovittava näytteen ottamisesta. Aina kuitenkin pitää juoksuttaa ensin vettä jonkin aikaa ja todeta haitan hävinneen. Vesinäytettä ei missään tapauksessa pidä ottaa ilman, että ensin tehokkaasti juoksuttaa vettä putkesta!
  5. Vielä kerran muistutus siitä, että vesiosuuskunnan vastuualue verkostosta on ilmoitettu loppuvan kiinteistösulkuun tai kesävesilinjoissa linjasulkuun. Siksi on tärkeää, että kiinteistöillä hoidetaan oma osuus kunnolla ongelmien välttämiseksi.
  6. Muistutus myös siitä, että vesiosuuskuntamme pvvok ostaa veden Kustavin kunnan vesijohtoverkosta eli on samaa vettä kun Kustavissa muuallakin. Valitettavasti esim. somessa ilmoitetaan virheellisesti, että puhdistamme vettä. Emme puhdista, mutta kyllä pyrimme huolehtimaan veden laadusta parhaamme mukaan. Paras laatuvahti on kuitenkin kiinteistöllä eli käyttäjät!

Tiedoksi myös, että kiinteistöjen käyttöilmoitukset eivät alkuunkaan vastaa Kustavin kunnan mittaamia käyttömääriä ja erotus ei selity edes tiedossamme olleilla vuodoilla. Kaiken lisäksi ei linjavuotoja ole esiintynyt Vuosnaisten vesiaseman linjassa ainoatakaan. Tämä tarkoittaa, että mittarin ohijuoksutusta tapahtuu aivan kohtuuton määrä. Tähän puututaan ja siitä kiinni jäävä saa melkoisen laskun ja huonon maineen. Olemme laskeneet käyttöveden hintaa juuri siksi, että tämä ongelma poistuisi.

Kertokaa naapureillenne koska aivan liian harva kiinteistön omistaja viitsii näitä kirjoituksiamme lukea!