Saamme nauttia lumesta ja pakkasesta vielä jonkin aikaa, mutta sitten on jälleen se totuuden paikka? Eli miten ovat vesijohtomme kestäneet kireimmät pakkaset? Tämän tosiasian edessä olemme kun seuraava lämpöaalto saapuu sulattamaan mahdollisesti jäätyneet vesijohtojärjestelmiämme mökeillämme? Tulee muistaa, että vesiosuuskunnan vastuut päättyvät linja-/kiinteistösulkuun! Eli kiinteistöillä vesijohtorakennelmat ovat kiinteistön omalla vastuulla.

Tämän vuoksi kannattaa varautua mahdollisiin vuototapauksiin huolella esim. seuraamalla näitä sivun ilmoituksia mahdollisista vuodoista. Ilmoitukset eivät tarkoita, että vesiosuuskunnan putkisto vuotaa vaan, että linjassa on vuoto ja se saattaa olla juuri teidän kiinteistöllänne esim. jos olette jättänyt sulkematta kiinteistösulkunne?

Seuraamme etäluentana veden kulutusta Vuosnaisten vesiaseman, sekä Rauhalantien liittymissä olevista etäluku mittareista. Ihan tiedoksi, että ei kannata esittää mitään paikkaansa pitämättömiä tarinoita sillä pystymme hyvinkin tarkasti arvioimaan vuodot ja ajanjaksot. Mikäli vuoto on kiinteistön vastuualueella niin liittymän omistaja maksaa laskun. Muussa tapauksessa laskun maksamme yhteisvastuullisesti.

Tiedoksi, että nk. kesävesilinjoihin tullaan ennen niiden avaamista asentamaan vesimittarit välittömästi linjasulun jälkeen. Syy, että esim. kanervikossa/ruohikossa kulkevissa putkissa ei vuotoja havaita muuta kun mittarista. Maastossa rämpimistä ei kukaan ilmaiseksi suorita ja silloin putket saattavat vuotaa koko käyttösesongin?

Ilmoitukset kaikista häiriöistä toistaiseksi puh. 0400 665773 tai sp. juhani.helminen@gmail.com