Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunta

Kotisivumme täällä sulkeutuu 31.1.2018

17.01.2019

Arvoisat kotisivuillamme käviät tiedoksenne, että uudet kotisivut avautuvat 1.2.2019 samalla tunnuksella PVVOK.

Miläli näillä nykyisillä sivuilla on jotain teitä kiinnostavaa niin kopioikaa tai tulostakaa sillä niitä ei kaikkea siirretä uusille sivuillemme.

Pyydämme malttia alussa ja pyrimme "lapsoset" korjaamaan välittömästi uusilta sivuiltamme. Tarkoitus on jakaa varsinkin vuosikokouksen materiaalit hyvissä ajoin jäsentemme luettavaksi. Tarkemmat ohjeet tullaan myös lähettämään sähköpostilla sivujemme käytöstä kaikille sähköpostin omaaville (tiedossamme olevat).

Jatkossakin palvelee jäsenistöämme facebookissa Pohjois-Vartsalan jäsenien keskustelufoorumi entiseen tapaan. Udelta kotisivuiltamme sieltä linkitys myös faceen.

Viellä itsekin melko ulkona asiasta totean, että kirjoitan lisää kun isekin olen perillä asiasta enemmän.

Juhani Helminen
Pvvok:n hallituksen pj.

Uudelle vuodelle uusin kujein!

05.01.2019Kaksi merkittävää uudistusta tulossa eli kirjanpitäjämme vaihtuu Annan tilitoimisto Oy:lle Taivassaloon eli asiointi sikäli helpottuu kun tilitoimisto on matkan varrella valtaosa jäsenillemme. Mitään suurta tramatiikkaa asiaan ei liity, mutta hyvä viedä loppuun tämä Puhdasvesi/S.Heinisen episodi. Eli tähän sisältyy myös Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry:stä eroaminen.

Toinen merkittävä uudistus koskee tiedottamista. Olemme perustamassa uudet meille räätälöidyt kotisivut. Toivon mukaan seuraavan vuosikokouksen kutsun ja asiakirjat saamme hyvissä ajoin jäsenkunnallemme tiedoksi.

Valitettavasti Santasaaren vuoto on merialueelta edelleen selvittämättä, mutta asiaan palataan hyvissä ajoin ennen kun linjaa (kesävesi) aletaan käyttämään. linja on siis suljettuna ja ei vaikuta alueen muihin osiin.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Juhani Helminen
Pvvok:n hallituksen pj.

Hyvää Joulua!

22.12.2018

Omasta ja Pohjois-Vartsalan hallituksen puolesta toivotan jokaiselle lukiallemme erityisen Hyvää ja Rauhallista Joulunaikaa!

Juhani Helminen
Pvvok:n hallituksen pj.

TIEDOTE 8 Rauhalan liittymä

21.12.2018

Tiedoksi kaikille Rauhalan liittymän vesijohodon käyttäjille. Olemme lopettaneet tältä vuodelta etsintä ja korjaustyöt. Syy epävakaat säät ja valoisan ajan lyhyys. Tehtäviin palataan kun sääolosuhteet sen sallisvat.

Vuoto saatiin paikallistettua Santasaaren johtavaan vesijohtoon. Linja on suljettu Pikku- Kraakusta eteenpäin kunnes olosuhteet sallivat vuotokohdan etsinnän jatkumisen ja korjaamisen. Tähän palataan mahdollisemman aikaisessa vaiheessa jotta Santasaaren kiinteistöt eivät sulkemisesta kärsisi.

Alue on erittäin haasteellinen koska se sijaitsee Iniönaukon laidalla avonaisen meren laidalla ja syvyyserot suuret. Lisäksi suuret alukset liikennöivät alueella ja aiheuttavat voimakasta merenkäyntiä rannoissa, Sukeltajalle tämä muodostaa suuren riskin varsinkin kivikkoisessa ranta-alueella. Pimeys on lisähaitta vielä tähän vuodenaikaan.

Kaikille Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan jäsenille ja yhteistyökumppaneille oikein HYVÄÄ JOULUA!

c/o Juhani Helminen
Pvvok:n hallituksen pj.

TIEDOTE 7 Santasaaren linja

14.12.2018

Santasaaren putkilinja suljettu edelleen. Vian etsintä jatkuu ensi viikon loppupuolella mikäli sää sen sallii. Muilta osin vedenjakelu pitäisi toimia Rauhalan liittymän alueilla. Häiriöistä ilmoitukset välittömästi minulle!

Juhani Helminen
Pvvok:n hallituksen pj
0400 665773
juhani.helminen@gmail.com

TIEDOTE 6 Kalholma-Viliskeri

12.12.2018

Tiedoksi kaikille Kalholman-Viliskein alueen kiinteistön omistajille. Huomenna torstaina 13.12.2018 päivän aikana saattaa veden jalelussa tulla katkoksia. Syy korjauksien suorittaminen vesilinjoissamme.
Tiedustelut allekirjoittaneelle!

Juhani Helminen
0400 665773
juhani.helminen@gmail.com

TIEDOTE 4 Koskien Rauhalan liittymän vuotoa.

04.12.2018

Kaikille tiedoksi, että Rauhalan kaikki vesilinjat käytössä toistaiseksi.
Vian etsintä merialueilla käynnissä ja tuloksista tiedotetaan kun uutta tietoa saatu. Varautukaa kuitenki mahdollisiin katkoihin päivän aikana!

Juhani Helminen pvvok:n hallituksen pj.
0400 665773
juhani.helminen@gmail.com

TIEDOTE 5 Rauhalan liittymä

04.12.2018

Vuoto paikallistettu Santasaaren haarassa.
Suljettu puristimella ja korjaukseen palataan kun sää sallii.
Kaikille muille vesi käytettävissä Rauhalan liittymään kuuluvilla.

Juhani Helminen
0400 665773
juhani.helminen@gmail.com

TIEDOTE 3 KALHOLMAN JA VILISKRIN LINJA SULJETAAN

02.12.2018

Tiedoksi kaikille, että linjasulkuventtiili suljetaan 2018.12.2 klo 12:30 vesijohdossa ilmenneen vuodon seurauksena.
Vuoto on paikallistettu Itä-Kalholma/- Viliskeri/ Kraakut ja Santasaari linjassa. Vian haku jatkuu ja tilanteesta tiedotetaan tällä sivustolla ja facebookissa kun uutta kerrottavaa on.

Valitamme katkosta ja varasimme mahdollisuuden käyttöveden pikkujoulun viettäjille.

Mikäli epäilette jotain vuotoon liittyen niin soittakaa tai lähettäkää sähköpostia tai tekstiviesti. Kaikki info on tervetullutta!

Juhani Helminen
0400 665773
juhani,helminen@gmail.com

VUOTOILMOITUS RAUHALAN LIITTYMÄSSÄ KLO 9:20 LAUANTAINA

01.12.2018

Tiedoksi kaikille Rauhalan liittymän alueen asukkaille/vedenkäyttäjille!
Vuotoilmoituksen saanut Jarmo Aallolta klo 9:20, että Rauhalan liittymässä mahdollinen vuoto n. 1-1,5 m3/h alkanut torstai iltana.
Vaikuttaa, että jollain kiinteistöllä tapahtunut jäätyminen kun edellisinä oinä esiintynyt jopa 6-7 asteen pakkasia ja heti perään nopea lauhtuminen?

Mikäli vähänkin epäielette, että teidän kiinteistöllänne olisi tällaista mahdollisuutta niin tarkistuttakaa.

Vuodon haku alettu organisoimaan ja tuloksista tiedotetaan myöhemmin.

Juhani Helminen
0400 665773
juhani.helminen@gmail.com

Vuototiedote 2 Rauhalan liittymä

01.12.2018

Laajojen tiedustelujen ja etsintöiden tuloksena tiedetään, että vuoto ei ole Kalholman / Viliskerin Läntisesessä haarassa eli siltapenkereen sulun jälkeisessä osassa.

Vesisölle ei kovan tuulen ja merenkäynnin vuoksi voida etsintöjä laajentaa ennen tuulen ja merenkäynnin asettumista.

Vuototilannetta seurataan ja kaikkia mökeillään olevia kehoitetaan varaamaan vettä astioihin jos joudumme linjan sulkemaan. Käytännössä tarkoittaa koko Kalholman ja Viliskerin, Kraakkujen ja Santasaaren aluetta.

Arvion sulkemisesta teemme Tänä iltana ja avaamisesta ilmoitamme tällä sivustolla kun ajankohdasta päätetty.

Valitamme tilannetta ja toivomme, että tällaiset tapaukset eivät johdu holimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä annettuihin ohjeisiin.

Ps. kaikki mahdollinen asiaa koskeva tieto on tarpeellista eli soittakaa tai lähettäkää sähköpostia.

juhani Heölminen
0400 665773
juhani.helminen@gmail.com

Vedenpinnan alhaisuus ongelma myös vesijohdoille.

22.11.2018


Vedenpinnan alhainen taso aiheuttaa laajemminkin ongelmia vesiosuuskunnille. Tämä on todella huolestuttavaa jos tlanne jatkuu koviin pakkasiin asti ilman, ettei tule lainkaan lunta maalle tai jääriitettä vesistöihin.

Riski vesiputkien jäätymiselle kasvaa etenkin alueilla jossa veden käyttö on satunnaista ja vähäistä. Ongelmiin tulee varautua, mutta esim. meren rantamaisemissa olemme paremmassa asemassa kun järvialueella. Merenpinnan korkeuden vaihtelut ovat meille eduksi eli luonto hoitaa monasti itse ongelman jos putki menee hymään tai jäätyy. Putkien halkeamiset lienevät melko harvinaisia ainakin meressä? Itse en ole kuullut yhtään tapausta. Kiinteistösulkujen jäätymisiä en tunne, mutta karaputkeen jäätynyt vesi on aiheuttanut avaamisongelman.

Näissä tapauksissa on EHDOTTOMAN KIELLETTYÄ KAATAA MERISUOLAA karaputkeen. Aiheuttaa voimakasta korroosiota karan alaosaan. Karan tankoa lämmittämällä venttiilin saa toimimaan.
Tosin kiinteistösulun jäätyminen johtaa myös sen rikkoutumiseen. Näitäkään ei ole tiedossani.

Nyt kun tiedämme tilanteen niin mikäli vedenjakelussa todetaan häiriöitä niin tehkää välittömästi ilmoitus siitä esim. minulle. Saa häiritä!
0400 665773
juhani.helminen@gmail.com

Hoidan asian eteenpäin henkilöille jotka kulloinkin on käytettävissä tilanteen hoitamiseksi.

Vesimittarin luku-/ilmoitusohje

23.10.2018

Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunta c/o Konsulttiliike Laine Oy Tasalanaukio 7 A 2b
21200 Raisio

Syyskuussa 2018

Hyvä Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan asiakas,

Syksyn 2018 vesimittarilukemat
Pyydämme osuuskunnan asiakkaita ystävällisesti toimittamaan meille vesimittarilukemat 31.10.2018 mennessä laskutusta varten. Mökkiasukkaiden mittarilukema pitäisi ottaa vuoden viimeisimmiltä mökkireissuilta, jonka jälkeen vedenkulutusta ei enää ole tai viimeistään 30.10.2018.

Mittarilukemat voitte ilmoittaa:

1) Ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa www.konsulttiliikelaine.fi, valitsemalla välilehti Mittarilukemat ja syöttämällä siellä pyydetyt tiedot. Antakaa ensimmäiseen kenttään ”Vesiosuuskunnan nimi” lyhenne PVVOK.

2) Täyttämällä alla olevat tiedot ja postittamalla tämä kirje vesiosuuskunnan postiosoitteeseen Pohjois- Vartsalan vesiosuuskunta, c/o Konsulttiliike Laine Oy, Tasalanaukio 7 A 2b, 21200 Raisio:

Osuuskunnan nimi: PVVOK Asiakkaan nimi: Käyttöpaikan osoite:
Mittarilukema:
Mittarin numero: Puhelinnumero:
Sähköpostiosoite:

3) Lähettämällä vastaavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen info@konsulttiliikelaine.fi

4) Lähettämällä vastaavat tiedot tekstiviestitse numeroon 040-1987247 (Suvi Lindén).

Huomaattehan, ettemme voi ottaa vastaan mittarilukemia puhelimitse.

Asiakkaiden yhteystiedot
Osuuskunta täydentää rekistereihinsä asiakkaiden yhteystietoja tiedottamista varten. Voitte antaa yhteystietonne mittarilukeman yhteydessä. Antamalla yhteystietonne annatte samalla suostumuksen niiden käyttämiseksi osuuskunnan tiedottamiseen.

Yhteistyöterveisin
Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunta Laura Laine, Vesilaskutus
050-4939350
laura.laine@konsulttiliikelaine.fi

Onnistuimme sittenkin!

20.10.2018

Tiukille meni uuden vesiliittymän asentaminen Kalviikinpuhdin puolelle, mutta saatiin tehdyksi.
Eli yksi vedenkäyttäjä lisää Vuosnaisten vesiaseman putkeen tietää parempaa veden liikkumista putkissa. Kalviikin puhdin linjassa onkin ollut pulaa veden käyttäjistä.
Tervetuloa uusi kiinteistö vesihuoltomme pariin!
Tältä syksyltä alkaakin hommat olla tehty joten keväällä aloitetaan maasto-/vesistötyöt uudelleen. Yksi liittymä josta jo päätös hallituksessa tehty tehdään kun lumet ja maa sulaa.
Nyt on siis aika miettiä liittymän hakemista, jotta voimme suunnitella kevään työt hyvissä ajoin.

Juhani Helminen
p.j.

Korjaustyöt alkavat huomenna 10.10.2018.

09.10.2018

Korjaustyöt alkavat Kalholman Itärannalta siirtyen pitkin Viliskerin Itärantaa Kraakunsalmeen. Varokaa sukeltajaa/työvenettä eli lähelle ei pidä mennä. Töitä tehdään ennaltaehkäisevästi korjaten mahdolliset kriittiset kohdat ensin esim. liian pinnassa olevat putket painotetaan ja jäätymisvaaraa ehkäistään. Mahdollisuuksien mukaan tarkistetaa kinneistösulkuja joissa raportoitu jäätymisvaara eli lisätään eristettä. Pyrimme ennalta estämään vuotovahinkot niin pitkälle kun voimme. Häiriötön vedenjakelu on kaikille eduksi, mutta vuotojen etsintä ja korjaaminen maksaa eli nämä kaksi seikkaa puoltaa ennakoinnin. Eli ennakointi halvempaa kun jälkikäteen etsiminen ja korjaaminen!

Korjaus- ja vesiasennustyöt viivästyvät korkean meriveden vuoksi.

01.10.2018

Luonnonvoimat eivät salli korjaus-/asennustöiden tekemistä. Meriveden poikkeuksellinen korkeus ja myrskytuulet ovat selkeä ja ylivoimainen este.
Nyt on vain nöyrästi odotettava säiden muuttumista suotuisampaan suuntaan ja urakoitsioiden joustamista töiden siirtämiselle. Kaikki tehdään mikä on luvattu jos siihen pienikin mahdollisuus suodaan. Vesiosuuskunnan halusta se ei ainakaan jää kiinni. Eli nyt maltti on valttia!

Juhani Helminen
Pvvok:n hallituksen pj.

Paineenaleneminen Etelä- Vartsalan vesilinjassa

22.09.2018

Sain ilmoituksen 13:30 Kalholmasta vedenpaineen alenenemisesta. Kiitos ilmoituksesta!
Tällä kertaa sähkövika paineenkorotusasemalla eli ei vuotovika, joten paine palautuu pian.

Juhani

Hallituksen syystiedote 2018

20.09.2018

Pohjois – Vartsalan vesiosuuskunta
Hallitus


TIEDOTE 20.9.2018


Vesi
Mittarilukemisesta tullaan ohje päivittämään lähiaikana ja julkaisemaan kotisivuilla pvvok.net, facebookissa, sähköpostilla ja kirjeellä niille joiden sähköpostiosoitetta ei ole tiedossamme.

Tiedottaminen
Tiedon jakaminen pääsääntöisesti tapahtuu netin kautta pvvok.net, facebookissa (Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan keskustelufoorumin, sähköpostin kautta. Jäsenille joiden sähköpostia ei ole osuuskunnan tiedossa lähetetään perinteisesti tieto kirjeellä.

Uudet jäsenet
Uusia jäseniä on hyväksytty osuuskuntaamme kahden kiinteistön osalta.

Liittymäsopimukset
Vesiliittymän ovat saaneet käyttöönsä kaksi kiinteistöä ja kaksi odottaa asennusta joista toinen vasta ensi keväänä.

Korjaustoiminta
Isorannantien varrella suoritettu pienehkö parannus eli jatkettu pinta-asennusta 25 m:llä jolla saatiin putki siirrettyä auringolta suojaan pois keskeltä rantanurmikkoa.
Vuoto etsintä ja korjaaminen aiheuttanut ylimääräisiä kuluja vesiosuuskunnalle. Tähän pyritään varautumaan ennakkotarkistuksin ja korjauksin. Haastava työ tähän aikaan vuodesta, mutta kannattava. Tekijätkin ovat selvillä, mutta tarkka aikataulu puuttuu.

Kiinteistönomistajien vastuu
Hallitus käsitteli vahinkokysymystä 16.9.2018 kokouksessaan ja päätyi tiukentamaan asennettaan aiheutettuihin vahinkojen suhteen. Eli kiinteistönomistajan tulee kantaa vastuuta rantojen ruoppaus- ja parannustöistä (esim. kaislanleikkuu) paremmin. Jatkossa tullaan korvausvelvollisuutta osoittamaan vahingon aiheuttajalle/kiinteistönomistajalle joka työn on tilannut. Tuhansiin euroihin nousseet vahingot eivät voi jatkossa tulla kysymykseen ilman, että syyllisyyttä ei selvitetä ja korvausvelvollisuutta osoiteta aiheuttajalle.
Jokaisen kiinteistönomistajan tulee ymmärtää, että rantaan upotettu vesijohto voi nousta pintaan esim. jos painojen siteet katkeavat. Tämä tapahtuu helpostikin ankkuroimalla putken läheisyyteen tai uistimien tartuttua sidenaruun putkia nostellaan pohjasta. Näistä tapauksista ei juurikaan raportoida vesiosuuskuntaa.
Eli vetoomus kaikille jotka havaitsevat vesijohdoissamme jotakin epäilyttävää niin ilmoittakaa havainnoistanne eteenpäin vesiosuuskunnalle!
Muistakaa, että me jäsenet olemme myös omistajia ja maksajia!

Pvvok:n Hallitus

HUOMIO! JÄSENREKISTERIMME PÄIVITYS

02.09.2018

Arvoisat pvvok:n jäsenet/omistajat olkaa ystävälliset ja ilmoittakaa yhteystietojenne vaihumisesta välittömästi vesiosuuskunnallemme.

Viime aikoina on sukupolvenvaihdoksia, omistajavaihdoksia, postitusosoitteiden muutoksia, puhelinnumeroiden vaihdoksia, sähköpostin muutoksia, jne. sattunut paljon joista mitään tietoa ei ole tullut vesiosuuskunnalle.
Vihaisia huomautuksia kyllä virheellisten postien lähettämisestä kylläkin!

Kaikkien pitää ymmärtää, että ei vesiosuuskunta näitä em. luettelemiani tietoja saa ellette itse niitä ilmoita.

Eli OLKAA YSTÄVÄLLISIÄ JA ILMOITTAKAA ITSE tai pyytäkää joku toinen tekemään se puolestanne. SUURI KIITOS TÄSTÄ!

Juhani Helminen pj.

TIEDOTTAMISESSA PUUTTEITA?

27.08.2018

Saadun palautteen valossa parantamisen varaa tiedottamisessa on edelleen.
Myönnän, että asian olisi voinut selkeämminkin ilmaista. Eli vuoto korjattu ja kiinteistösulut saa avata sekä vettä käyttää normaalisti.
Otetaan opiksi ja pyritään parempaan ensi kerralla.
Toivotaan kuitenkin, että sitä "ensi kertaa" ei nyt aivan heti tule!
Hyvää loppukesää kaikille!

Juhani Helminen pj.

Jälkipyykin aika.

24.08.2018

Tämänkertainen vuototapaus on selvitetty. Kysymys virheellisesti asennetun kiinteistölle johtaneeneen vesijohdon viottuminen kaislanleikkuun yhteydessä.
Näinhän vesijohto ei saa olla asennettu!

Jälleen kerran korostamme, että on syy kenen hyväänsä niin kaikki tieto mikä voi auttaa vesivuodon selvittämiseen on erityisen TÄRKEÄÄ!
Pienikin epäilys voi säästää paljon aikaa, työtä ja rahaa jos se johtaa vuodon löytymiseen.

Tämänkertainen vuoto oli erityisen vaikeasti havaittavissa kun se oli kiinteistölle johtavassa haaraputkessa ja kaiken lisäksi kaislikossa. Vuodon löytäjille ja korjaajille suuri kiitos siitä!

Arvostelijoille muistutan, että:
Vesijohdon upotustyö jo on erittäin haastavaa työ vaatien käytännön kokemusta, sopivan kaluston ja osaavan työntekijäryhmän.

Vian etsintä ja korjaaminen on jo aivan oman asteisensa toimenpide. Ensinnäkin tällaista ryhmää ja laitteistoa ei vain viheltämällä kasata vaan jokainen joutuu omista töistään muualla irtautumaan. Vaaditaan tyventä säätä sillä vähäinenkin tuuli riittää tekemään etsinnän mahdottomaksi.
Niin tapauhtui nytkin eli team toimi kiitettävästi!
Arvostella jokainen osaa, mutta harva tehdä korjauksia!

Vesiongelma hoidettu Viliskerin vesijohdossa

22.08.2018

Etelä-Viliskeri, Kalholma, Kraakut ja Santasaari linja paineistettu hieman enne puolta päivää tänään.
Vika löydetty ja korjattu. Asiaan palataan kun raportti työstä saatu korjaajilta.

Juhani Helminen
Pvvok pj.

Vesivuodon korjaustyö alkaa huomenna klo 6:00 aamulla!

21.08.2018

Tämän hetken tiedon (Jouko Lehtoselta)mukaan korjaustyöt alkavat keskiviikkona 22.8.2018 n. klo 06:00 aamulla.
Korjaustöiden viivästyminen sopivan kaluston ja tekijöiden aikataulujen yhteensovittaminen ja tuulinen sää.
Parhaassa tapauksessa mahdollisuus, että vesi saadaan käyttöön jo puolen päivään mennessä. Varauksella, että kaikki menee odotusten mukaisesti!

Työporukkaa häiritsenien kyselyjen välttämiseksi kyselyt voi tehdä minulle!

Juhani Helminen
PVVOK:n hallituksen pj.

Puh. 0400 665773
juhani.helminen@gmail.com

VIANETSINTÄ JATKUU

20.08.2018

Vianetsintä alkaa klo 8:40 paieistamalla Etelä-Viliskeri, Kraakunkarit ja Santasaaren linja. Tämän jälkeen suljetaan järjestelmällisesti linja/kiinteistösulut Santasaaren rannan linjasulusta alkaen kohti Laineen rantaa.

Kiinteistöulkuja EI SAA AVATA ennen kun asiasta tiedotetaan ja annetaan lupa. Luvaton avaaminen saattaa vaikeuttaa selvitystyötä.
Pahoittelemme vedenjakelun keskeytystä ja pyrimme palauttamaan/korjaamaan tilanne normaaliksi niin pian kun mahdollista!

Juhani Helminen
0400 665773

VUOTORAPORTTI 12:40

20.08.2018

Vuoto jatkuu Etelä-Viliskeri, Kraakut ja Santasaaren linjassa.
Kikki linjassa olevat kiinteistösulut ovat suljettu ja suljettuna tulee olla kunnes vuoto paikallistettu ja korjattu. Tästä tiedotetaan välittömästi kotisivuilla ja facebookissa.

Vesialue on kahteen kertaa veneellä käyty läpi ja rannoilta myös, mutta mitään vuotoon viittaavaa ei ole havaittu.

Jatkossa ammattilaiset ottavat järeämmät keinot käyttöön ja toivottavasti vika pian paikallistetaan.

Kuten aiemmin ilmoitettu vesi oli suljettuna linjassa sunnuntaista 21:45 maanantai aamuun 8:40 jolloin kiinteistölinjojen sulkeminen ja tarkastaminen aloitettiin.

Linja suljettiin uudelleen 12:40 kun vuotoa ei paikallistettu, eikä saatu loppumaan.

Tehtävä siirtyy nyt pvvok:n sopimille korjausvastaaville eli ammattilaisille.

Valitamme, että tämä kierros ei tuottanut tulosta ja ko. linjan kiinteistöt eivä saa hanoistaan vettä, eikä tule yrittää ennen kun siihen annetaan lupa. Putkilinjan huuhtelu voi olla tarpeellinen ennen sen käyttöön ottoa.

Maltti on valttia tässäkin asiassa!

PAINEONGELMA ETELÄ-VARTSALAN VESIJOHDOSSA

19.08.2018

TIEDOTE 19.8.2018 klo 10:26

Lauantaina 18.8.2018 n. klo 14:00 havaittu merkittävä veden kulutuksen lisäys ja paineen alentuma Etelä-Vartsalan Kalholman alueella. Jäsen Antti Risti ilmoittanut paineenalenemisesta.Tilanne varmistettu Reino Perheenniemen kautta.

Tehty ilmoitus kunnan kiinteistöhhoitajalle Jarmo Aallolle, Hannu Stenmannille ja Sami Jaloselle. Aalto laittanut tarkkailuun vedenkulutuksen.

Sunnuntaina aamulla veden virtaus mittarissa yli 4,5 m3/h Aallon ilmoituksen mukaan. Ilmoitettu asiasta Stenmannille joka alkanut selvittää syytä lisääntyneseen vuotoon.

Stenmannin mukaan paikallistettu mahdollinen vuoto Viliskeri putkeen.
Ellei vuotokohtaa tuulen vuoksi pystytä paikallistamaan ja korjaamaan linja suljetaan Laineen rannsata klo 21:00.

Eli varakaa käyttövedet siihen mennessä astioihin!

HUOM! Kaikki havainnot liittyen lauantain 18.8.2018 klo n 14:00 aikaan tapahtuneeseen veneliikenteeseen, ankkurointiin, kalastukseen etenkin nk. Kraakunsalmen ja Itä-Viliskerin ranta-alueella pyydetään ilmoittamaan juhani.helminen@gmail.com tai puhelimella 0400 665773.
Kiitos etukäteen ilmoittajille!

Kiinteistönomistajat/haltijat Viliskerin linjassa.

19.08.2018

Kiinteistöjä nk. Viliskerin putkilinjassa (Itä-/Etelä-Viliskeri ja Santasaari/Kraakut)pyydetään tarkistamaan onko kiinteistölläne mahdollisia vuotoja?
Mikäli olette poissa kiinteistöltänne voisitteko ystävällisesti pyytää lähinaapureitanne käymään tarkistamassa kiinteistöllänne mahdollinen vuoto.
Em. omatoimisuudella säästämme paljon aikaa ja myös kustannuksia.

Kaikista mahdollisista havannoista lauantain klo 14:00 jälkeen tapahtuneista mahdolliseen vuotoon johtaneista tapahtumista ilmoitukset juhani.helminen@gmail.com tai Sami Jaloselle.Asia etenee kauttamme korjaajalle.

Juhani Helminen

Hallituksen kokous 19.8.2018

19.08.2018

Hallituksen kokous 19.8.2018 käsitteli melkoisen määrän asioita n. 3 tunnissa. Näistä tarkemmin pvvok.net kotisivuilla kun pöytäkirja allekirjoitettu.

Hallituksen kokoonpano seuraava:
Puheenjohtaja Juhani Helminen
Varapuheenjohtaja Sami Jalonen
Kari Stenius
Tuure Nohrström
Kimmo Alitalo
Reino Perheenniemi
Mika Virtanen

Yhteydenotot juhani.helminen@gmail.com puh. 0400 665773
Muiden yhteystiedot vasta kun ovat hyväksyneet omalta osaltaan niiden julkaisemisen.

Asioita voi esittää kenen hallituksen jäsenen kautta tahansa, mutta puheenjohtaja laatii esityslistan eli suora vaikuttaminen nopeampaa.

Alkukankeudesta huolimatta asiat pystyttiin käsittelemään asiallisessa hengessä ja uskon saman jatkuvan vastakin.
Keskitymme vesiliittymien rakentamiseen jo kiinnostuksen esittäneille ensi tilassa.
Hyvää yhteistyötä ja ymmärrystä niin asiat etenevät!

KYSELYT VERKOSTOSSA TAPAHTUVISSA HÄIRIÖISTÄ

30.07.2018

Arvoisa vesiosuuskuntamme palvelujen käyttäjät.
Olkaa ystävälliset ja ilmoittakaa minulle havaitsemistanne häirioistä välittömästi jotta voin tiedottaa niistä heti näillä sivuilla ja facebookissa.
Suorat tiedossa oleva vikailmoitus tulee tehdä vesiosuuskunnan aiemmin antamien ohjeiden mukaisesti.

Saamani tiedon välitä eteenpäin korjauksista vastaaville henkilöille.
Lukuista tiedustelut häiritsevät heidän omia töitään ja mahdollista häiriöetsintää.
Eli pyrkikäämme käyttämään kotisivuamme tietolähteenä jossa kerrotaan mahdollisemman realiaikaisesti kaikista verkostossamme tapahtuvista häiriöistä ja mahdollisesti niiden korjausten kestoista.

Kustavin kunnantoimisto on tietoinen tästä.

Eli. puhelimella 0400 665773 tai sähköposilla juhani.helminen@gmail.com

Näin kunnes toisin ilmoitetaan!

KÄYNNISTYSVAIKEUKSIA UUTISOINNISSA

16.06.2018

16.6.2018

Alkuvaikeudet johtuvat päätöksenteosta, julkaisuformaatista ja julkaistavan aineistosta päätöksien puuttumisesta.
Alku tuntuu hankalalta, mutta eiköhän nämäkin vaikeudet voiteta.
Pitää ensin päättää missä laajuudessa otamme ohjelman käyttöön ja miten jaamme tiedottamisen eri osa-alueet.

Tämänkaltaisella TIEDOTTAMISELLA tuskin jäsenkunnallemme kovin paljon hyötyä on?

Hallituksen työskentelyyn ehdottamani "nettiformaatti" toisi apua, mutta ei ainakaan perustamiskokouksessa vielä saanut varauksetonta tukea.
Viikko ennen kokousta kaikille tiedosksi Esityslista on jäykkä tapa hoitaa asioita, eikä takaa kaikille hallituksen jäsenille yhtälaista mahdollisuutta osallistua päätöksentekoon.
Nettiformaatti mahdollistaa tiedon samanaikaisuuden kaikille hallituksen jäsenille ja myös osallistumisen päätöksentekoon.
Lisäksi kannanotoista jää dogumentti. Ehkä se onkin ongelma?

Toimi muuten ongelmitta kun olin puheenjohtajana aiemmin kuten varmasti vanhat hallituksen jäsenet muistavat? Nyt joidenkin mielestä hankala ja sekava.

Työ- ja monenkaltaiset muut esteet jäytävät päätöksentekoa naama naamaa vasten tekemällä sillä kiire tuntuu olevan jokaisella.
Toiminnan jarruna sen ei kuitenkaan pidä antaa olla vaan kyllä päätöksiä nykytekniikalla pystytään tekemään jos motivaatiota riittää.

Tämä kirjoitus on vain yksityistä pohdiskeluani odottaessani, että pääsemme kotisivujamme edes välttävällä tasolla hyödyntämään.

Juhani Helminen
Pvvok:n hallituksen jäsen

Vanhat kotisivut käyttöön!

12.06.2018

12.6.2018

Hyvät Pohjois-Vartsalan vesiosuuskuntamme jäsenet!

Olemme ottaneet käyttöömme vanhat kotisivumme ja tulemme alkuvaikeuksien jälkeen päivittämään vesiosuuskuntamme asioita teille mahdollisimman pian.
Ensin pitää sopia vain kuka/ketkä eri tietoja päivittää ja saada tiedottaminen sitä kautta päivän tasalle.

Lämmintä ja viihtyisää kesää kaikille!

Terv. Juhani

Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan uusi vesi-isännöitsijä

13.07.2016

Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan vesi-isännöinnistä vastaa 1.6.2016 lähtien Suomen Vesi-isännöinti (Suomen Puhdasvesi Yhtiöt) ja yhteyshenkilöinä toimivat Laura Laine ja Marianne Siurua. Voitte olla heihin yhteydessä kaikkiin osuuskunnan asioihin liittyen:

Laura Laine
Vesi-isännöitsijä
044-508 2846
laura.laine@puhdasvesi.fi

Marianne Siurua
Taloushallinnon assistentti
044-554 5067
marianne.siurua@puhdasvesi.fi
Kevätkirje osakkaille

12.04.2016

Hannu Karhuketo Kevätkirje Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan osakkaille 29.3.2016

Hyvät Osakkaat

Tämänkertainen hyvinkin leuto talvi vaikuttaa pikku hiljaa olevan ohi. Moni mökkiläinen suunnittelee taas mökille lähtöä ja kevätkunnostusta ellei ole jo aloittanutkin. Vesimittarit asennetaan paikoilleen talvisäilöstä ja aloitetaan veden käyttö. Tietenkin vakituiset asukkaat ovat käyttäneet vettä jatkuvasti. Heitä ei kuitenkaan ole putkiston merentakaisilla osuuksilla. Vesi on niin ollen maannut putkistossa puoli vuotta ja saattanut saada sivumakuja.

Muistakaa kaikki huuhdella putkistoa päästämällä ainakin 500 l aluksi keväällä ja tarpeen mukaan pari kertaa loppukesällä. Kustannus on yhteensä noin 5 euroa, pieni hinta verrattuna tehtyihin investointeihin. Kuten aikaisemmin todettua meillä on liian pieni veden kulutus suhteessa verkoston laajuuteen ja kesän lämpimään meriveteen, jossa suuri osa putkistosta on. Tähän ei ole mitään muuta poppakostia kuin huuhtelu. Mahdollien kloorin syöttämisestä putkeemme ei ole mitään hyötyä, jos vesi ei liiku eteenpäin. Kloori ei nimittäin leviä itsestään putkistoon vaan se leviää vain eteenpäin kulkevan veden mukana. Veden käyttö ja huuhtelu tarvittaessa on kaiken a ja o! Veden kulutusluvuista näemme, että erittäin harva on näin tehnyt viime vuonna!

Hallitus on päättänyt siirtää Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan hallinnon ulkopuolisen ammattilaisen hoidettavaksi. Hallinto kuitenkin työllistää yllättävän paljon varsinkin hallituksen puheenjohtaja/sihteeriä ja varapuheenjohtajaa. Säännökset tiukkenevat ja erilaista raportointia tarvitaan yhä enemmän.

Vuosikokous on osuuskunnan ylin päättävä elin. Mahdollisimman monen kannattaa osallistua. Aika on valittu sopimaan myös mökkiläisille. Hehän ovat enemmistö osakkaistamme.

Osuuskuntamme vuosikokous pidetään Kivimaalla Kustavin Osuuspankin kokoustilassa Kustavintie 20 lauantaina 14.5.2016 klo 13.00 – 15.00 Merkitkääpä se heti kalenteriinne. Käynti rakennuksen päädystä.

Tervetuloa kaikki osakkaat mukaan osallistumaan.

Kevätterveisin Hannu Karhuketo, PVVOK:n hallituksen puheenjohtaja, Santasaari , puh. 040-5901593

Nettisivut: www.pvvok.net

Valtakirja

12.04.2016Valtakirja
Valtuutan/ valtuutamme ………………………………………………………… (valtuutetun nimi)käyttämään puolestani/ puolestamme puhe- ja äänivaltaa Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan vuosikokouksessa 14.5.2016.Paikka ja aika ………………………………………………………...


Valtuuttaja/ valtuuttajat …………………………………………………………

ja nimenselvennys

Esityslista 2016

12.04.2016

Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunta
VUOSIKOKOUS/ ESITYSLISTA
Aika Lauantai 14.5.2016 klo 13.00
Paikka Lounaisrannikon Osuuspankki, Kustavin konttori, kerhohuone, Kivimaantie 20, Kustavi


Käsiteltävät asiat:

1. Kokouksen avaaminen

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri sekä vähintään kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä kokouksessa läsnäolevat jäsenet

4. Hyväksytään kokouksen esityslista

5. Esitetään hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös tilikaudelta v. 2015 sekä tilintarkastajan kertomus

6. Päätetään tilinpäätöksen v. 2015 vahvistamisesta

7. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille tilikaudelta v. 2015

8. Päätetään ylijäämän käyttämisestä
- tilikauden tulos osoittaa alijäämää, hallitus esittää, että tilikauden tulos jätetään omaan pääomaan

9. Määrätään hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkiot
- palkkioina on maksettu puheenjohtajalle 100 €, varapuheenjohtajalle ja muille hallituksen jäsenille 30 €, kaikki läsnäolevalta hallituksen kokoukselta

10. Valitaan tarvittavat jäsenet hallitukseen

11. Päätetään liittymismaksujen määrästä ja määräämisperusteista
- vesiliitännän €-määrä ja määräämisperusteet, (ks. hinnastoesitys)
- jätevesiputkivarauksen osamaksun eli ent. viemärivalmiusmaksun €-määrä, (v. 2015 oli 3.000 €)

12. Hyväksytään talousarvio hinnastoineen ja toimintasuunnitelma tilikaudelle v. 2016
- perusmaksun €-määrä per vuosi/ vesiliitäntä, (hallitus esittää 93 € sis. alv 24 %)

13. Valitaan yksi tilintarkastaja ja varatilintarkastaja sekä päätetään toimikaudesta ja palkkiosta

14. Kokouksen päättäminen


Hallitus

Toimintakertomus 2015

12.04.2016

Hannu Karhuketo Pohjois-Vartsalan Vesiosuuskunta 29.3.2016
TOIMINTAKERTOMUS 2015

Vuosikokous pidettiin sääntömääräisesti 16.5.2015

Hallitus kokoontui 3 kertaa. Näistä puhelinkokouksia oli 1.

Uusia osakkaita ei tullut eikä hallitus nähnyt tarpeelliseksi olla aktiivinen tässä asiassa.

Hannu Pajunen teki uudelleen tiedusteluja Langstetissa halukkaista uusista osakkaista. Vain yksittäisiä kiinnostuneita löytyi, ei kuitenkaan riittänyt järkevään laajennusprojektiin. Asia on jätetty lepäämään toistaiseksi.
Vikapäivystyksestä huolehtivat Hannu Stenman ja Jouko Lehtonen. Vuoden aikana Hannu Stenmanilla ei ollut tehtäviä. Jouko Lehtonen hoiti kolme pientä tapausta, joista on laskutettu sopimuksen mukaisesti.
Molemmissa Kraakuissa on mahdollinen kiinteistösulun jäätymisvaara. Korjaustavoista on neuvoteltu osakkaiden kanssa, mutta selvää ratkaisua ei ole löydetty.

Hallitus informoi osakkaita sekä kevät- että syyskirjeellä. Kaikille lähetettiin niinikään vuosikokousinformaatio tilinpäätöksineen. Osakkaisiin pidetään yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse. Ne joilla ei ole sähköpostia saavat tiedot kirjeenä. Myös osuuskunnan nettisivuilla on tieoa toiminnasta.

Kolme paineviemärivalmiuden maksanutta osakasta otti viemärin käyttöön.
Laadittiin seuraavat ohjeet : Ohjeet osakkuutta harkitsevalle, Paineviemäriohjeet ja Kaivuuohjeet

Rahatilanne säilyi vahvana. Loput velat maksettiin pois vuosikokouksen päätöksen mukaisesti.

Toimintasuunnitelma toteutui varsin hyvin, vain ”Vesijohto” –kylttien asennus on siirtynyt tälle vuodelle.

Toimintasuunnitelma 2016

12.04.2016

Hannu Karhuketo Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunta 29.3.2016
TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Hallituksen päätöksen mukaisesti siirretään osuuskunnan hallinto ammatti-isännöitsijälle. Vapaaehtoisia ei enää löydy tämäntyyppisiin kuitenkin jossain määrin kuormittaviin tehtäviin.

Seurataan veden laatua tarpeen mukaan.

Hallitus ei aktiivisesti aja osuuskunnan laajentumista, mutta mikäli järkeviä ehdotuksia tehdään, ne käsitellään asianmukaisesti.

Saatetaan tiedossa olevat keskeneräiset asiat kuntoon.

Jatketaan ”Vesijohto”-kylttien asennusta kriittisiin paikkoihin, yhteensä kymmenen kappaletta.

Syyskirje osakkaille 2015

02.11.2015

Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunnan syyskirje 27.10.2015

Hyvät osakkaat

Vuosi 2015 lähenee loppuaan. Suurin osa osakkaistamme on mökkiläisiä ja osa on jo laittanut mökkinsä talviteloille ja toivottavasti ottanut ylös vesimittarilukemansa. Liitteenä tässä on lukemailmoituskaavake, joka on nähtävillä myös nettisivuillamme. Ilmoitus halutaan kirjallisena Kustavin Laskentaan monestakin syystä. Sen voi lähettää netin kautta, kirjeenä tai viedä osoitteeseen Kustavintie 22 konttoriaikana tai pudottaa postiluukusta ohi mennessään, kun käyttö tältä vuodelta on päättynyt. Vakiasukkailta ja muilta ympärivuotisilta osakkailta tieto halutaan marraskuun loppuun mennessä.

Muistakaa sulkea kiinteistösulku tai oma pääsulkunne, mikäli teillä on pääsulku lämpimässä tilassa, aina kun poistutte kiinteistöltä pidemmäksi aikaa. Muistakaa myös irrottaa vesimittarinne talveksi, jos se on jäätymiselle alttiina. Mittari on kunkin osakkaan omaa omaisuutta. Paras on valuttaa se tyhjäksi ja viedä lämpimään tilaan. Mittarin voi kyllä jättää kylmään mökkiinkin, jos se on kunnolla valutettu tyhjäksi. Rikkoontuneen mittarin tilalle on aina hankittava uusi vesijohtoliikkeestä, ottakaa rikkoontunut mittari mukaan malliksi. Mittarin ohi kuluttaminen on ehdottomasti kielletty. Siitä seuraa vahingonkorvausvaatimus ja törkeässä tapauksessa liittymä voidaan sulkea. Tilannetta tullaan seuraamaan.

Tänä vuonna ainakin Viliskerin kautta Santasaareen päättyvässä haarassa esiintyi vedessä makuvirhettä vähemmän kuin viime vuonna. Alkukesähän oli kylmä ja vaikka elokuu oli lämmin, meri ei varmaankaan ehtinyt lämmetä yhtä paljon kuin edellisenä vuonna. Varsinkin lämpimässä merivedessä makaavat putket lämmittävät vesijohtoveden niin lämpimäksi, että sinänsä vaarattomat mikrobit alkavat kasvaa voimakkaasti ja aiheuttavat sitten makuvirhettä. Pääsyyllisiä makuvirheisiin ovat sädesienet. Yksinkertaisin tapa päästä eroon pulmasta on veden käyttö. Tiedän että Santasaareen on asennettu kylpytynnyri, jonka täyttämiseen menee pari kuutiota vettä. Se on jo hyvä huuhtelumäärä.

Osuuskunnalla on nyt ollut ulkoinen tilintarkastaja Hans Ekblad vuoden ajan. Hän on antanut ohjeita useisiin yksityiskohtiin. Uskon toiminnan täsmentyvän tältä osin.

Langstetissa vireillä ollut laajennushanke ei innostanut riittävän suurta joukkoa ja hanke on nyt toistaiseksi jätetty lepäämään.
Hallitus on sopinut päivystyspalvelusta Hannu Stenmanin ja Jouko Lehtosen kanssa. He asuvat verkostomme alueella. Mikäli vedenjakelussa on teknisiä ongelmia soittakaa ensisijaisesti heille (Hannu Stenman, puh. 0400 826 901 ja Jouko Lehtonen, puh. 0400 647 337). He pystyvät arvioimaan tilanteen ja hoitamaan itse pienemmät ongelmat.

Hallitus on päättänyt selkeyttää muutamia asioita laatimalla pysyväisohjeita. Ne ovat liitteenä tässä samassa postissa ja nettisivuillamme.

Oikein hyvää syksyn jatkoa ja talvea kaikille osakkaille, Hannu Karhuketo PVVOK:n hallituksen puolesta.

Kaivuuohje

02.11.2015

Hannu Karhuketo 15.9.2015

EHDOTUS KAIVUUOHJEIKSI POHJOIS-VARTSALAN VESIOSUUSKUNNAN (PVVOK) PUTKISTON LÄHEISYYDESSÄ

PVVOK ei omista maata eikä alueita, joilla putkisto sijaitsee. PVVOK:lla ei ole siten juridista oikeutta antaa lupia kaivamiseen tai kaivuun kieltämiseen. Tämän ohjeen tarkoitus on ehkäistä mahdollisia vahinkoja.
Sellaisten maanomistajien, jotka ovat PVVOK:n osakkaita, tai jotka ovat antaneet luvan putken vetoon maittensa kautta, on maankaivuutöitä suunnitellessaan selvitettävä putken tarkka sijainti ja mieluiten kokonaan vältettävä kaivamista putken läheisyydessä. Sama koskee liikkumista putken yli raskailla koneilla alueella, jossa putki on lähellä pintaa tai merialueella ruoppaustöissä.
Sama koskee mahdollista muuta toimijaa, joka yllämainittujen luvalla tai luvatta suorittaa yllämainittuja toimenpiteitä.
Putkilinjat on merkitty maastokarttoihin, jotka ovat nähtävissä mm. PVVOK:n nettisivuilla. Niiden tarkkuus ei kuitenkaan riitä putken tarkaan paikallistamiseen, vaan se on aina tehtävä maastossa paikan päällä.
Putken sijainnista on syytä neuvotella PVVOK:n hallituksen jäsenen tai halllituksen suositteleman asiantuntijan kanssa.
Putken paikka meressä ja rannoilla on paikoitellen merkitty varoitustauluilla. Ne eivät kuitenkaan kerro putken tarkaa sijaintia, vaan se on varmistettava eri keinoin kaivauksesta vastuussa olevan tahon toimesta.
On hyvä tietää, ettei vesiosuuskunnille yleensä myönnetä putkistovakuutusta.
Töiden tekemiseen ei pidä käyttää urakoitsijaa tai muuta tahoa, jolla ei ole vastuuvakuutusta vahinkotapauksia varten.
Jos kaikesta huolimatta putki katkeaa, syynä on huolimaton putken paikannus tai huolimaton kaivaminen. Vastuu on viime kädessä aina kaivajalla tai kaivuutyön teettäjällä, ei vesiosuuskunnalla. Putkihan ei katkea vesiosuuskunnan toimesta!
Mikäli vahinko tapahtuu, siitä on välittömästi ilmoitettava PVVOK:n vikapäivystysnumeroon tai hallituksen puheenjohtajalle. Yhteystiedot ovat nettisivuilla. Putkirikon aiheuttajan on välittömästi ryhdyttävä vahingon laajuutta pienentäviin toimenpiteisiin ja vuodon paikkaamistyöhön vedenjakelun takaamiseksi verkoston osakkaille.
Vahingon kaikista suorista kuluista vastaa aina vahingon aiheuttaja. PVVOK:n edustajan antama ohjeistus ei koskaan siirrä tätä vastuuta pois vahingon aiheuttajalta.

Ohjeita osakkuutta harkitseville

02.11.2015

Hannu Karhuketo OHJE 16.9.2015
Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunta

OHJEITA OSAKKUUTTA JA UUTTA VESILIITTYMÄÄ HARKITSEVALLE
P
ohjois-Vartsalan vesiosuuskunta, PVVOK, on perustettu 2007 tarkoituksena hankkia hyvää juomavettä sekä vakiasukkaille että ennen kaikkea lukuisille mökkiläiselle lähinnä Pohjois-Vartsalan, Etelä-Vartsalan ja Koelsuun kylien alueella. Osakkaita on tämän kirjoittamisen hetkellä 160.
Kustavissa on yhteensä kymmenen hyvin eri kokoista vesiosuuskuntaa. Kunta itse ei jostain syystä ole tätä perustoimintaa pystynyt järjestämään aivan keskustaa lukuunottamatta, vaikka alueen kaivoissa on usein kallioisessa saaristossa tyypillinen huonolaatuinen vesi.

Osuuskunta ostaa veden Kustavin kunnalta. Kunta ostaa veden Uudenkaupungin vesilaitokselta.

Osuuskunta on nyt mielestään sopivan kokoinen ja velaton yhteisö. Osuuskunnalla ei ole yhtään palkattua työntekijää itsellään. Talousasiat on ulkoistettu Kustavin Laskenta Oy:hyn. Muu käytännön pyörittäminen on palkatonta luottamustyötä ja sen hoitaa lähinnä seitsemänjäseninen hallitus. Putkien veto ja asennukset on ostettu paikallisilta urakoitsijoilta.

Koska ilmaisen työn tekijöiksi ei juuri ole tungosta, lienee ymmärrettävää ettei osuuskunnalla tässä suhteellisen vakaassa tilassa ole haluja ottaa lisämurheita eli uusia jäseniä ja heidän urakoitaan hoidettavaksi. Osuuskunnalla ei myöskään ole mitään juridista velvoitetta hoitaa alueen vesihuoltoa.

Yllämainittu kanta ei toisaalta ole mitenkään ehdoton. Voimme ottaa uusia osakkaita, mikäli he itse ovat aktiivisia ja ottavat hoitaakseen vesiliittymänsä aiheuttamat työt. Niin suuri osa nykyisistäkin osakkaista on tehnyt. Uusien liittymien on sijaittava riittävän lähellä nykyistä verkostoa ja putkistossa pitää olla riittävästi virtauskapasiteettia veden toimitukseen. Yleensä on edullista koota ryhmä naapuruksia, jotka hoitavat porukalla projektin. Hallituksen jäsenet luonnollisesti auttavat arvioimalla projektin kustannuksia ja järkevyyttä. Materiaalit pystytään hankkimaan edullisesti PVVOK:n hankintasopimuksella.

Kustannukset:
-Osakkuus 200€
-Liittymämaksu 5000€. Tästä menee 50% eli 2500€ runkoputkiston hyväksi ja toinen puoli voidaan käyttää kyseisen liittymän rakennuskuluihin. Mikäli tämä raha ei riitä, osakas maksaa itse loput. Tässä mielessä kalliskin putken veto on mahdollinen, jos osakas haluaa maksaa sen. Nämä maksut vahvistaa osuuskunnan vuosikokous hallituksen esityksestä ja ne voivat
muuttua tarpeen mukaan.

Liittymä tarkoittaa teknisessä mielessä putken haaran vetoa lähimmästä sopivasta kohdasta runkoputkistoa osakkaan tontille ja sinne kiinteistösulku eli sulkuventtiili. Rakenne voi sallia ympärivuotisen veden toimituksen, tai jos putket ovat maan pinnalla, vain ns. kesäveden pakkaskauden ulkopuolella. Kiinteistösulku on aina saatava sellaiseen paikkaan, ettei se pääse jäätymään.

Osakas vastaa itse kiinteistösulun jälkeisestä putkiston rakentamisesta ja vesimittarista ja mittarilukemien toimittamisesta vuosittain marraskuun loppuun mennessä.

Kun kaikki asiaan liittyvät selvitykset on tehty, hallitus päättää kokouksessaan uusien osakkaiden ottamisesta.

Jätevesiputken käyttö, toimintaohje

02.11.2015

Hannu Karhuketo OHJE 15.9.2015
PVVOK:n hallituksen puheenjohtaja

JÄTEVESIPUTKEN KÄYTTÖ, TOIMINTAOHJE

Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunta, PVVOK, on asentanut vesijohtoputken vedon yhteydessä samaan kaivantoon viemäriputken ns. Rauhalan haaraan vuonna 2011
Putken omistaa ja sitä hallinnoi PVVOK.
Putken käyttöön ovat oikeutettuja ne PVVOK:n osakkaat, jotka ovat maksaneet jätevesiputken liittymismaksun PVVOK:lle , 850€ vuonna 2011 tai 900€ vuonna 2013.

Tällä hetkellä viemäriputken osakkaita 16 kpl. Heille kullekin on tehty oma liittymähaara.

Tällä hetkellä käyttäjiä on kolme, muut liittymät eivät ole aktiivikäytössä.

Viemärin käyttäjät vastaavat itse kaikesta omaan putkistoon ja laitteistoon liittyvistä kuluista.

Kyseessä on niin sanottu paineviemäri, mikä tarkoittaa, ettei viemärissä ole jatkuvaa laskua kuten perinteisessä viemärissä, vaan se kulkee luonnon pinnankorkeuseroja mukaellen. Siksi jokaisella käyttäjällä on oltava oma jätevesipumppu, joka pumppaa jäteveden vaikka ylämäkeen aina Rauhalan liittymään asti. Siellä putki yhtyy Kustavin kunnan jätevesiviemäriin.
Koska valtaosalla PVVOK:n osakkaista ei ole mitään tekemistä jätevesiviemärin kanssa, sille on avattu kirjanpidossa oma tili, jonne mahdolliset viemäriä koskevat yleiset kustannukset kohdistetaan. PVVOK maksaa nämä laskut. Kunkin vuoden lopussa yhteiset kustannukset jaetaan tasan aktiivikäyttäjien kanssa. PVVOK lisää pienen hallinnointimaksun ja lähettää laskun käyttäjille. Kustannustili siis nollautuu jokaisen vuoden lopussa.

Minkäänlainen kustannusten kompensointi juomavesipuolelta jätevesipuolelle tai päinvastoin ei ole sallittua, vaan rahat on pidettävä tiukasti erillään.

Toimintasuunnitelma 2015

30.04.2015

Hannu Karhuketo Pohjois-Vartsalan vesiosuuskunta 31.3.2015
TOIMINTASUUNNITELMA

Tarkennetaan joitain toimistorutiineja tilinpäätöksen teon helpottamiseksi.
Seurataan veden laatua tarpeen mukaan.
Tarkennetaan veden laskutusperiaatteita vuosikokouksen ohjeiden mukaisesti.
Hallitus ei aktiivisesti aja osuuskunnan laajentumista, mutta mikäli järkeviä ehdotuksia tehdään ne käsitellään asianmukaisesti.
Saatetaan tiedossa olevat pienet korjaustyöt kuntoon.
Asennetaan kohtuullinen määrä ”Vesijohto”-kylttejä kriittisiin paikkoihin.
Maksetaan loppu velka pois mikäli vuosikokous hyväksyy hallituksen esityksen.

 

 

Uusimmat dokumentit

Dokumentit ovat vain osakkaiden katsottavissa
- - - - -
Ei julkaistuja dokumentteja.
- - - - -

Etusivu | Yhteys | Uutiset | Dokumentit | Kartat | Säännöt | SUUNNITELMAT